လိုအပ္ေသာပစၥည္းစာရင္း . . . .
၁-ေပါင္မုန္ ့
၂-ႀကက္ဥ
၃-ႏြားႏို ့
၄-သႀကား
၅-ဆားအနည္းငယ္
၆-ႏို ့ဆီအနည္းငယ္
၇- ႏုိ ့မွ ုန္ ့ရွိလွ်င္ အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံု အဆင့္ဆင့္
၁- ေပါင္မုန္ ့၃ခ်ပ္ကို ေဘးအနားသားေတြဖယ္ထားပါ။
၂- စတီးပန္းကန္တစ္ခုထဲတြင္ ေပါင္မုန္ ့ ေတြကို ေရေႏြးအနည္းငယ္နဲ ့ သမေအာင္ေခ်ထားပါ။
၃- သႀကားစတီး ၃ ဇြန္း ႏွင့္ႏို ့ဆီ ၁ဇြန္း ပါေပါင္မုန္ ့ထဲတြင္ ထည့္ေမႊပါ။
၄- ႀကက္ဥ ၃ လံုးကို သမေအာင္ေမႊထားပါ ။ အခ်ဳိႀကိဳက္လွ်င္ သႀကား ၁ ဇြန္းထဲ့ေမႊပါ။
၅- ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း ထည့္ပါ။
၆- ႏြားႏို ့ ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ အားလံုး သမေအာင္ေမႊပါ။
၇- ေအာက္ပါပံုအတိုင္း မီးဖိုေပၚတြင္ တယ္ထားပါ။ အိုးထဲတြင္ေရကို ပန္းကန္ရဲ ့ ၃ပံု ၂ ပံုျမွပ္ေအာင္ထဲ့ျပီးတည္ပါ။
၈- မိနစ္ ၃၀ (သို ့) ၁နာရီေလာက္ထိ တယ္ထားႏုိင္ပါသည္။ အရည္ေတြမရိွေတာ့ပဲ ပူတင္းပံုေပၚလာရင္ရပါျပီ ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ကိုယ္တိုင္စမ္းလုပ္ျပီး မွ သူငယ္ခ်င္းတုိ ့ကိုမွ်ေ၀လုိက္ျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ႀကိဳက္မယ္လို ့ေတာ့ ထင္ပါတယ္ ။ လုပ္ပံုလုပ္နည္းကေတာ့တစ္ေဟာက္နဲ ့တစ္ေယာက္ တူမွာမဟုတ္ပါဘူး ။ အမွားမ်ားပါရင္ သီးခံႀကပါလို ့ေမတၱာရပ္ခံပါတယ္ . . . .

အလုပ္ရွုပ္ေနတယ္ဟ။ နင္လုပ္ျပီးရင္ေတာ့ငါ့ကိုဖုန္းဆက္လိုက္ေလ။
ReplyDeleteအရသာေကာင္းမေကာင္းလာျမည္းေပးပါ့မယ္ ဟဲဟဲ
ေအာင္မယ္ နင္ကအလုပ္လည္းရွုပ္တယ္ေျပာေသးတယ္ .. လာျမည္းဖို ့ေတာ့ အားတယ္ေပါ့ ... :P
ReplyDelete